Voor wie is BSR geschikt?

    Home / Wat is Body Stress Release? / Voor wie is BSR geschikt?

jun 17, 2015

0

Body Stress Release is een zeer milde techniek die met respect voor het lichaam toegepast wordt. Dit maakt BSR geschikt voor alle leeftijden, voor zowel gezonde als zieke mensen, voor baby’s en ouderen. Zelfs voor (huis)dieren is het een zeer doeltreffende methode om (te) hoge spanning weg te nemen! Lees hieronder verder.

Met vertrouwen opgroeien

Baby’s kunnen van jongsaf aan te maken krijgen met spanning. Al tijdens de zwangerschap kan dit ontstaan omdat de moeder lichamelijke klachten heeft, er financiële zorgen zijn of omdat de zwangerschap ongepland is. Tel daar de fysieke en emotionele stress van de bevalling zelf bij en het is niet zo verwonderlijk dat ook baby’s body stress opbouwen.
Kinderen vallen regelmatig bij het leren lopen en fietsen als ze ouder worden. Ze zijn immers actief, verleggen hun grenzen en het opgroeien gaat letterlijk ‘met vallen en opstaan’ gepaard. Op latere leeftijd komen daar de hobby’s en sporten bij die fysiek veel van hen vragen. Naast deze lichamelijke (over)belasting krijgen kinderen veel prikkels uit hun omgeving die kunnen leiden tot emotionele stress.  Denk aan de prestaties op school, de sociale druk om ‘erbij te horen’ en het constant in verbinding staan met de buitenwereld via de mobiel, tablet, laptop/computer en tv. Kortom, er wordt veel van hen gevraagd en ze moeten stevig in hun schoenen staan om al deze ‘bordjes’ in de lucht te houden.

Hoe herken je body stress bij kinderen?

Bij baby’s kan body stress zich uiten in:
♦ (darm)krampjes
♦ tijdens het verschonen/aankleden huilen bij het optillen van de heupjes of bewegen van het nekje
♦ constipatie, diarree
♦ onophoudelijk huilen (zonder aanwijsbare medische oorzaak)
♦ overstrekking of juist een verkrampte (ineengedoken) houding

Bij peuters, kleuters en oudere kinderen herken je body stress in:
♦ het niet zelf willen lopen en dus (continue) opgetild willen worden
♦ onrustige of pijnlijke benen (‘groeipijnen’)
♦ buikpijn, constipatie, diarree
♦ knarsetanden (vooral tijdens de slaap)
♦ bedplassen
♦ concentratieproblemen
♦ moeilijk gedrag (niet willen luisteren, brutaal, lastig aanspreekbaar of juist teruggetrokken)

Kinderen reageren meestal heel direct op een release omdat de body stress nog niet lang in hun lichaam vast zit.  Er zijn doorgaans maar een paar sessies nodig om de (oude) spanning los kinderen3te laten zodat ze de dagelijkse nieuwe belasting beter aan kunnen. Bij baby’s en kinderen wordt de techniek heel licht toegepast. Tijdens de release liggen baby’s (tot ongeveer 2 jaar oud) bij hun moeder op de buik. Als kinderen eenmaal ervaren hebben wat BSR is, geven ze het vaak zelf aan als ze een sessie nodig hebben. Heeft je zoon of dochter een flinke val gemaakt? Maak dan een afspraak voor BSR zodat de overbelasting geen kans krijgt zich vast te zetten in het lichaam. Help je kind(eren) met zelfvertrouwen in een gezond lijf op te groeien!

Zorgeloos ouder worden

Word je ’s ochtends steevast wakker met een stijve nek of pijn in je rug? Spelen stramme benen je steeds vaker parten of heb je last van je gewrichten zonder (aantoonbare) slijtage? Voel je je steeds meer beperkt in je bewegingen? Herken je je in overgangsklachten als opvliegers, zweetaanvallen en stemmingswisselingen? Lijkt de gevleugelde uitspraak ‘ouderdom komt met gebreken’ jouw lijfspreuk te zijn?

ouderenHet minder goed kunnen bewegen en toenemen van (fysieke) klachten wordt vaak als onvermijdelijk gezien bij het ouder worden. Maar dat hoeft niet! BSR lokaliseert op doeltreffende wijze de overmatige spierspanning en zet je lichaam aan tot het loslaten hiervan, waardoor het weer soepel wordt en zijn natuurlijke veerkracht terug krijgt. Hierdoor kunnen ongemakken verminderen of zelfs verdwijnen. Er komt geen kracht aan te pas omdat er geen dingen in het lichaam ‘recht gezet’ worden zoals het manipuleren van gewrichten. BSR is een doeltreffende maar zeer milde techniek met respect voor het lichaam. Daarom is deze techniek geschikt voor alle leeftijden en de speciaal ontworpen behandelbank zorgt ervoor dat je niet zelf op- of van de bank af hoeft te stappen. Dit gaat volledig automatisch. Geef je lijf een kans en laat BSR bijdragen aan een verhoging van de kwaliteit van je leven!

Stressvrije (huis)dieren

kat angstigDieren bouwen net als mensen body stress op. Het ene dier is gevoeliger voor spanning dan het andere, maar dezelfde oorzaken kunnen zorgen voor overbelasting waardoor hun functioneren belemmerd wordt. Ze zijn lusteloos, kruipen weg of worden echt ziek.hond

Soms is het lastig om de signalen te herkennen. Maar vaak kun je het merken aan hun gedrag want als baasje ken je je (huis)dier als geen ander.

In onderstaande video zie je hoe BSR Practitioner Sonja Kamminga een release aan achtereenvolgens een hond, een kat en een paard geeft.