Kan BSR mij helpen?

    Home / Wat is Body Stress Release? / Kan BSR mij helpen?

jun 10, 2015

0

pijn nekSta je ’s ochtends op met een stijve of pijnlijke rug, nek of schouders? Lig je ’s nachts wakker van (kuit-)krampen of rusteloze benen? Heb je vaak (stevige) hoofdpijn, concentratieproblemen, last van tintelingen of een verdoofd gevoel in je armen, handen, benen of voeten? Kost het je (te)veel fysieke kracht om je dagelijkse taken en activiteiten uit te voeren en voel je je al bij het opstaan uitgeblust? Heb je lichamelijke klachten zonder aanwijsbare medische oorzaak en heb je altijd gedacht dat ‘het in de familie zit’? Of heb je alles al geprobeerd en uiteindelijk in het (reguliere) medische circuit te horen gekregen ‘dat je er maar mee moet leren leven’?

hoofdpijn manVeel lichamelijke klachten zijn het gevolg van overmatige spierspanning. Wist je dat? Als je langere tijd (te)veel lichamelijke of mentale overbelasting hebt ondervonden, kan je lichaam de stress niet meer verwerken en zet deze vast in de spieren. Dat noemen we body stress. Ook baby’s kunnen al tijdens de zwangerschap of de geboorte body stress oplopen.
Body Stress Release helpt je lijf deze stress kwijt te raken. Met lichte impulsen wordt het als het ware wakker geschud zodat je lichaam de vastgezette spanning los kan gaan laten. Spieren ontspannen zich en de druk op zenuwbanen neemt af. Je lijf wordt zich bewust van de blokkades doordat de hersenen en zenuwen de juiste boodschappen weer aan elkaar door kunnen geven. Zo wordt de natuurlijke genezingskracht van je lichaam hersteld.

Maar wat zijn de gevolgen van vastgezette spierspanning? Door body stress kunnen op den duur allerlei klachten ontstaan, zoals:

♦ pijnlijke, stijve rug en nek
♦ hernia, spit, ischias
huilende baby♦ whiplashklachten
♦ schouderproblemen
♦ verstoord slaappatroon
♦ baby’s die zonder aanwijsbare oorzaak voortdurend huilen
♦ tintelingen of gevoelloosheid in armen, benen, vingers en tenen
♦ RSI, tenniselleboog
♦ pijn in de heupen, benen en billen
♦ onrustige benen, pijnlijke knieën en enkels
♦ hoofdpijn, migraine, duizeligheid en misselijkheid
♦ allergische reacties (hooikoorts, astma, bronchitis)
♦ brandend maagzuur, constipatie of diarree
♦ ‘groeipijnen’ en andere (lichamelijke) klachten bij kinderen (peuters, kleuters en tieners)
♦ concentratieproblemen op school en thuis bij kinderen
♦ problemen met zindelijk worden bij opgroeiende kinderen (o.a. bedplassen)
♦ zwangerschapsongemakken zoals rugpijn, bekkeninstabiliteit en blaasproblemen

Herken je (één of meerdere van de) bovenstaande klachten bij jezelf? Dan is het goed mogelijk dat body stress de oorzaak hiervan is. Vertrouw op de genezingskracht van je lichaam en geef het net dat duwtje in de rug door een afspraak te maken voor Body Stress Release. Een overzicht van veel gestelde vragen over BSR en de antwoorden daarop vind je op de landelijke website van de Nederlandse Associatie (BSRAN).