Ervaringen delen

    Home / Wat is Body Stress Release? / Ervaringen delen

okt 30, 2015

0

Otto, 31 jaar (nek-, rug- en schouderklachten, stemmingswisselingen, extreme vermoeidheid)

ervaring delen“In het verleden heb ik onder andere door een kopstaartbotsing met de auto een heleboel spanning opgebouwd in mijn lichaam.  Met name in de nek, schouderbladen en onder in de rug. Door deze opgebouwde spanning nam ik een meer voorovergebogen lichaamshouding aan. Het gevolg hiervan was last van mijn knieën, doorgezakte voeten, doof en tintelend gevoel in handen en voeten en het verlies van kracht in mijn rechterarm. Daarnaast zorgde de spierspanning in de nek voor extreme vermoeidheid, verminderd bewustzijn, druk op de oren, gevoeligheid voor licht en geluid, verlies van overzicht en concentratie, het gevoel geen controle over mijn lichaam te hebben en stemmingswisselingen. Het concentratieverlies en de extreme vermoeidheid zorgden er tevens voor dat ik van de hak op de tak sprong, me minder goed kon verdiepen. Hierdoor kwamen mijn prestaties onder druk te staan, wat het gevoel gaf een lager IQ te hebben dan daadwerkelijk het geval was.

Na een lange zoektocht voor een oplossing van mijn problemen ben ik uiteindelijk in aanraking gekomen met BSR behandelingen bij Sandra. Sinds half oktober 2016 ben ik onder behandeling bij Sandra. In een aantal stappen ben ik nu van de meeste klachten af. Ik word vooral erg blij van het feit dat ik sinds jaren weer uitgerust wakker word. Daarnaast heb ik veel beter overzicht en ben ik als het ware mentaal ‘wakker geworden’. De wil om iets te ondernemen en daar plezier aan te beleven, is weer terug. Ook heb ik na 8 jaar bijna geen pijn meer in mijn lichaam. Het enige wat nu nog van belang is, is dat mijn nek helemaal spanningsvrij wordt.”

Cor, 71 jaar (maag- en heupklachten)delen-van-ervaringen

“Ik heb nu ongeveer 1 jaar ervaring met BSR, maar vlak voor onze vakantie was het wel een hele bijzondere. Een week voor ons vertrek voor een wandelvakantie in de bergen schoot het me tijdens het hardlopen in de lies. Het voelde helemaal niet goed, kon niet meer normaal lopen, ging trekken met m’n been. De schrik zat er goed in. Eén dag heb ik het aangezien en toen toch contact opgenomen met Sandra en m’n verhaal verteld. Ze heeft mij een release gegeven met speciale aandacht voor de liesblessure en wat schetst m’n verbazing!!!! De volgende dag voelde het goed, het lopen ging bijna normaal, niet te geloven. Nog even kalm aan doen, niets forceren, maar het blijft goed gaan. Wat een opluchting, super!!!

De bergvakantie hebben we inmiddels achter de rug, veel geklommen en totaal geen spierpijn (zoals eerdere jaren) of andere blessures gehad. Alleen genoten.

Ook met mijn maag gaat het goed, bijna geen klachten meer. Ik merk dat ik meer energie heb en sneller herstel na ‘grote klussen’. Zoals bij het kappen van de boom in onze tuin of toen ik de bestrating opnieuw aangelegd heb. Zelfs de hielspoor waar ik begin van dit jaar ineens last van had, was na één release direct weg. Sandra bedankt!”

Petra, 50 jaar (hoofdpijn – soms aanvalsgewijs, (lage) rugklachten, allergiën/hooikoorts)

“Omdat ik nogal eens last had van stevige hoofdpijn kreeg ik via een vriendin de tip om naar Sandra te gaan. Ik ben nu ongeveer 7 keer bij Sandra geweest en heb dit als prettig ervaren en ben erachter dat het me zeker delen8geholpen heeft. Ik heb geen hoofdpijn meer en ook met mijn rug gaat het goed. Mijn lichaam heeft het goed opgepakt en kan zelf weer goed herstellen. Ook heb ik last van hooikoorts en had nogal een heftige reactie hierop. Dit vertelde ik aan Sandra en zij heeft me hiervoor behandeld. Dat betekent op dit moment dat ik geen medicijnen meer dagelijks gebruik. Al met al dus een goede behandeling voor je lichaam en ik ben blij dat ik deze ervaring rijker ben. Ook is Sandra een fijn iemand, die de tijd neemt en prima naar je luistert.”

Aanvulling december 2016: “Sinds ik naar BSR ga, is mijn lichaam wel heel erg veranderd in positieve zin. Ik was altijd allergisch voor appel. Zo een appel eten kon ik niet en ik kreeg er erg allergische reacties op. Tijdens een appel schillen, had ik de reactie al. Afgelopen september was ik dus weer aan het appels schillen en kwam erachter dat mijn lichaam hier niet op reageerde. Ik durfde het aan om een appel te gaan eten en kreeg hier geen allergisch reactie op. Kan alleen maar bedenken dat het volgen van BSR heel goed voor mij is. En dat terwijl zo’n 15 tot 20 jaar terug mij verteld werd door de arts dat ik nooit van m’n allergieën af zou komen! Bedankt Sandra :).”

Jannie, 71 jaar (pijnlijke spieren en gewrichtsklachten, soms een extreem hoge bloeddruk ten gevolge van emoties):

“Ik had 2 maal borstkanker (borst besparende operaties, bestraling en chemotherapie)! Daarna kreeg ik nog 5 jaar hormoonbehandeling. De klachten waren vooral hevig in de periode van de hormoonbehandeling. De klachten bleven na het stoppen van de behandeling. Die hadden na een half jaar verdwenen moeten zijn!feature-timetoshare

In het verleden had ik 2 maal een heftig trauma. Eén keer viel ik hard met beide knieën op de tegels, waardoor ik op beide knieën een zwelling kreeg, zo groot als een ganzenei. De tweede keer viel ik met mijn hoofd op het beton en was enige tijd bewusteloos! Twee jaar geleden ben ik, na een relatie van 38 jaar, gescheiden. Aan die scheiding ging het nodige vooraf. Ik had dus een heel pakket nare dingen meegemaakt, gedurende de laatste 10 jaar! Ondanks dat de nasleep van de scheiding nog niet voorbij was, besloot ik om – eerder dan ik oorspronkelijk van plan was – naar Sandra te gaan. De eerste reden hiervoor was dat mijn bloeddruk omhoog vloog bij emoties. Hij herstelde later wel, maar ik maakte me er zorgen om. De tweede reden was, dat door de spier- en gewrichtsklachten het schilderen niet meer ging. Ik ben een gepassioneerd amateur-kunstschilder, dus dat vond ik heel erg!

Toen ik Sandra leerde kennen kwam er bij mij één woordje naar voren, wat betreft de sfeer, de inrichting van de praktijk, het aanvoelen van mijn persoonlijke verhaal, haar website et cetera, namelijk: ”klopt!” Ze had overal aan gedacht! Ik was in mijn actieve jaren fysiotherapeute. Misschien daarom, maar ik vind het fascinerend om te voelen en te volgen hoe ze met geringe aanrakingen (soms wat steviger) effect sorteert. Want effect sorteert ze, dat weet ik intussen!!

De behandeling is verder gestoeld op de reacties/effecten die je van de vorige behandeling hebt gehad. Daar wordt veel aandacht aan besteed, dus goed je verhaal bijhouden! Verder was ik blij dat ik de behandeling in ging met het streven om hier tijd voor in te ruimen, zodat ik rust kon nemen, indien nodig! Immers, de oorzaak is op de één óf andere manier stress! De reacties ten gevolge van de behandeling waren divers: verplaatsen van de klachten, soms veel energie, soms behoefte aan slaap, dromen (oude kwesties!) en soms herhaling van oude klachten! Sandra, ik ben blij met je! Ik voel me sterk!”

discover-learn-share

Willy, 53 jaar (knie-, voet- en rugklachten):

“In januari vorig jaar viel ik van een niet al te hoog krukje en landde ik nogal ongelukkig op mijn rechterknie. Die werd pijnlijk en dik, maar verder had ik niet zoveel last. Tot een maand later ik niet meer voor of achter uit kon en alles, maar dan ook werkelijk alles pijn deed: het SI-gewricht liet van zich horen.

Op naar de fysiotherapeut dus, maar na drie behandelingen kwam algauw het bericht: ‘jammer, kan niets meer voor u doen, blijven oefenen, gaat vanzelf wel weer over.’ Helaas was dat niet zo, er kwam hielspoor en een stijve kuitspier bij. Opnieuw fysiotherapie, ditmaal werd behandeld met dry needling, het gaf verlichting maar ook nu weer hetzelfde bericht: ‘we zijn klaar met behandelen, we kunnen niets meer voor u doen.’

Tsja, en daar zit je dan, met een pijnlijke rug, een pijnlijke kuit, een pijnlijke voetzool en een advies om het maar eens bij een podoloog te proberen. Intussen was ik op Facebook al eens een bericht over BSR tegen gekomen en mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt. Behalve fysieke klachten had ik ook nog wel het nodige op psychisch gebied te verhapstukken gehad dus ik maakte een afspraak in Amersfoort. Nadat de practitioner haar werkzaamheden door ziekte moest staken duurde het even voordat ik het zelf ook weer oppakte. De klachten waren wel verminderd maar nog niet weg en ik kwam terecht in Emmeloord, bij Sandra Vijn. Zij heeft haar praktijk aan huis, in een prettige ruimte met een prettige sfeer en ik had vanaf het begin meteen een goed gevoel bij de behandelingen.

Het duurde een paar behandelingen voordat er echt verschil te merken was, maar ik ben er bijna! Door het overlijden van mijn moeder in 2014 en de drukte op mijn werk in het onderwijs kreeg ik burn-out klachten en het leek erop dat deze spanningen zich vast hadden gezet in mijn lijf. De val van het krukje was niet de oorzaak, wel de bekende druppel!

Stukje bij beetje kreeg Sandra het los en dat merk ik in het dagelijks leven. De BSR heeft er ook voor gezorgd dat het verwerkingsproces op gang is gekomen en daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn! De volgende behandeling staat gepland in mei en het zou wel eens een van de laatste behandelingen kunnen zijn… Bijna jammer, want het heeft me goed gedaan en het contact met Sandra is altijd bijzonder prettig. Maar ik heb me voorgenomen dat ik toch nog af en toe een afspraak zal maken voor een behandeling, gewoon omdat het me goed doet!”

Dirk Jan, 72 jaar (chronische pijn rug en been):

“Een goede vriend in Zuid Afrika, die op de hoogte is van mijn chronische pijnen in mijn rug en rechterbeen veroorzaakt door beschadiging van twee rugwervels, adviseerde mij om een BSR behandeling te laten doen.  Nadere bestudering van de Body Stress Release techniek leerde mij dat centraal in deze methode de stimulering van het zelf herstellend vermogen van het lichaam staat, door zogenoemde aspecifieke prikkels.ervaringen delen

Door mijn professionele achtergrond op het gebied van spa en wellness ben ik bekend met het nut en de waarde van de het geven van aspecifieke prikkels voor ‘het wakker schudden’ van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Bijvoorbeeld door Thalassotherapie wordt eveneens het zelf herstellend vermogen gestimuleerd.  De afgelopen maanden heb ik een serie behandelingen van Sandra gehad. Met succes, de pijn is vele malen minder! Binnenkort maken Sandra en ik de balans op en bekijken we of aanvullende behandelingen nog nodig zijn.”

Alda, 58 jaar (nek- en schouderklachten):

“Ik ben naar BSR gegaan, omdat ik een periode bijna een dubbele baan heb gehad, wat me toch wel veel zorgen en stress opleverde. Dat ging gepaard met hoge schouders en pijn in de nek.

Ik vond dat ik wel een cadeau verdiend had in de herfstvakantie en maakte een afspraak. Maar: het is de bedoeling om dan gelijk 3 afspraken te maken met deze volgorde: op dag 1, 4 en 11. Zo gezegd zo gedaan. Eerst kreeg ik een heel uitgebreid vragenvuur door Sandra en ik moest diep terug in mijn herinneringen. Daarna mocht ik tegen de rechtopstaande  bank plaatsnemen en werd ik voorover “gekiept”.  Ik vond het wel lekker ontspannend liggen opshare-your-story zo’n bank en de eerste onderzoekjes begonnen. Apart hoor, telkens een lichte aanraking ergens links of rechts op mijn lichaam en direct kijken wat er met mijn voeten gebeurde: konden die even ver uit elkaar? En nu nog steeds, na een 8 tal behandelingen vind ik dat een vreemde gewaarwording: dat daar de spanning in mijn lichaam aan af te lezen is…

De behandeling zelf is ook wel prettig: punten waarop gedrukt wordt, de ene plek is soms wat pijnlijker dan de andere maar over het algemeen voelt het voor mij als een soort van massage. Ik ontspande me per keer meer en viel ten slotte bijna in slaap…

Wat er na een behandeling gebeurde, verschilde per keer: de ene keer had ik heel veel energie, bleef bezig  en kon maar niet naar bed komen, had van alles te doen en aan te pakken. De andere keer was ik lekker loom en had weinig zin om nog veel te gaan ondernemen. Ook mijn lijf voelde de ene keer anders dan de andere. Na enkele keren kreeg ik, vrij vervelend, de pijn in mijn schouder bijna net zo heftig terug als ik al jaren terug achter me gelaten had… werd bang dat dit me dus heel wat verkeerds opleverde in plaats van verlichting te geven. Ook emotioneel opeens behoorlijk beladen.  Sandra verzekerde me dat ik daar wat los te laten had en dat ik erop kon vertrouwen dat er wat positiefs gebeurde in mijn lichaam, maar dat vond ik wel een lastig stuk..  De keer erna ben ik niet op die plek behandeld, maar toen merkte ik wel dat er op andere plekken wat gebeurde: tijdens mijn sportuurtje ( fitness) voelde ik dat de bewegingen opeens veel lekkerder gingen, vanuit een meer natuurlijke houding, waarbij het me minder kracht kostte en het meer vanuit een flow gebeurde, heel plezierig! Zelfs hardlopen ging een stuk makkelijker. Van lieverlee werd zelfs mijn schouder weer vanzelf toegankelijker.

En dat is eigenlijk de overall gedachte: per keer dat ik geweest ben, kwam ik beter in mijn vel te zitten. Alsof er echt letterlijk spanningen van me af vielen!

Ik kan het iedereen aanraden! Er is daar een prettige sfeer, voor mij was Sandra zorgvuldig en respectvol in bevragen en behandelen en ook een prima ondersteuner toen het nodig was. Dankjewel!”

Astrid, 51 jaar (rug- en heupklachten):

“Ik had al een tijd last van mijn rug en heupen (zeuren), vaak naar masseur, fysio en chiropractor geweest. Dat hielp dan 2 dagen en daarna had ik weer pijn. Sinds ik bij Sandra gestart ben, gaat het heel goed. Na drie keer in 2 weken te zijn geweeservaringen-delent, ging het al veel beter. Nu in totaal 7 keer geweest en ik ben van mijn klachten af. Echt een aanrader!”

Carolien, 45 jaar (nek- en schouderklachten, duizeligheid):

“Ik liep al jaren met een zere nek en stijve schouders rond. Ook had ik last van draaiduizeligheid die alleen maar erger werd. Via via had ik al over BSR gehoord maar er niks mee gedaan totdat ik in de Noordoostpolder het verhaal van Sandra las. Ik dacht ‘ik ga het proberen’. Na de eerste behandeling merkte ik gelijk verschil. Ik was niet meer duizelig en mijn nek voelde al veel meer ontspannen aan. Wat heerlijk! Ik zit nu midden in het proces dus het kan alleen nog maar beter worden.”

Janneke, 61 jaar (rug-, heupklachten):

“Ik ben een vrouw van 61 jaar en heb 3 jaar lang alle trajecten in het ziekenhuis doorlopen met als eindconclusie: “U moet er maar mee leren leven.” Ik kon nauwelijks nog lopen, zitten, bukken enz. Heel veel pijn waar ik morfine voor kreeg en daardoor leefde als een zombie. Via via hoorde ik van Body Stress Release en heb daar een afspraak gemaakt. Aanvankelijk keek ik er met gemengde gevoelens tegenaan maar ‘ik heb immers niks te verliezen’, zo was mijn idee hierover.

Ik heb intussen 3 behandelingen gehad en het is of er een wonder is geschied. Ik ben vrijwel pijnvrij, kan mij gemakkelijker bewegen. Ik ga nog even door met behandelen op advies van mijn behandelaar en daar ben ik het ook mee eens. Het is echt geweldig wat deze mensen voor mij hebben gedaan en wellicht ook voor u als u zoekende bent naar een methode om van pijn en allerhanddelene ellende af te komen.  Ik zou zeggen ‘ga ervoor, er gaat een wereld voor u open’. Succes en beterschap.”

Wil jij jouw ervaring met Body Stress Release ook met anderen delen? Mail je verhaal dan rechtstreeks naar info@bsr-emmeloord.nl of vul het contactformulier in.