De werkwijze

jun 10, 2015

0

Bij Body Stress Release richt de practitioner zich niet op een ziekte of lichamelijk probleem, maar benadert het lichaam vanuit een holistische visie. De techniek is ontwikkeld om de opgebouwde spierspanning te laten afnemen en de communicatie tussen het zenuwstelsel en de hersenen te herstellen. Deze communicatie is cruciaal voor het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

De practitioner voert een aantal spierreflextests uit waarbij je lichaam zelf de benodigde informatie geeft. Zo vertelt je lichaam waar en in welke richting de spierspanning is vastgezet. Deze combinatie maakt dat de practitioner zeer nauwkeurig kan werken en geen kracht nodig heeft om het juiste signaal aan je lichaam te geven.

Als de spierspanning is gelokaliseerd, wordt het lichaam gestimuleerd de vastgezette spierspanning los te laten. Dit gebeurt door het geven van lichte, doch besliste, handmatige drukimpulsen op de juiste plaats en in de juiste richting. Door deze signalen wordt je lichaam zich weer bewust van bepaalde blokkades die opgeruimd moeten worden. De BSR techniek is zacht en vriendelijk en is gebaseerd op een diep respect voor de wijsheid van het lichaam en het aangeboren vermogen zichzelf te genezen.


Proces

BSR zet een proces in gang van loslaten en herstellen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich bewust te worden van blokkades en het zelf genezend vermogen te activeren. Begin je voor het eerst met BSR? Dan worden er bij de start drie afspraken gepland, te weten op de 1e, 4e en 11e dag. Zo krijgt je lichaam de stimulans die het nodig heeft en worden de veranderingen die optreden na de eerste releases zorgvuldig gemonitord. De eerste afspraak duurt ongeveer een uur en elke vervolgsessie een half uur. Tijdens de eerste afspraak vindt een uitgebreide intake plaats waarbij je medische voorgeschiedenis en huidige klachten geïnventariseerd worden. De kosten voor de eerste release inclusief intake zijn gelijk aan die van de vervolgsessies. Zie voor verdere informatie ‘Tarieven’.

 

De behandelbankKind op behandelbank

De behandelbank heeft BSR Emmeloord met een extra beenkussen speciaal voor kinderen aan laten passen zodat zij er ook comfortabel op kunnen liggen. Tijdens de sessies blijf je volledig gekleed en kun je je schoenen aanhouden.

Omdat BSR zo mild is, is de techniek voor iedereen geschikt, van jong tot oud, ziek of gezond.

Behandeling18 Behandeling-kind08

Wees lief voor je lijf en neem de signalen serieus zodat je het de kans geeft om zichzelf te genezen. Met andere woorden:

‘Luister naar het fluisteren van je lijf zodat het niet hoeft te schreeuwen!’